Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Çataloluk'un açıklaması:

Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Çataloluk

Turuncu-yeşilli Kulübümüz, 95 lisanslı sporcusuyla altyapı kategorilerinde faaliyet gösteriyor'' dedi.

Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Çataloluk, “Turuncu-yeşilli Kulübümüz, 95 lisanslı sporcusuyla altyapı kategorilerinde faaliyet gösteriyor’’ dedi.
2014 yaz döneminde bugüne kadar Türkiye’nin farklı illerinden 315 sporcunun denenmek için Banvit altyapı takımlarıyla antrenmanlara katıldığına dikkati çeken Çataloluk, ‘’ Deneme antrenmanlarımıza katılan yaklaşık 20 sporcuyu altyapımıza kazandırmayı düşünüyoruz.. Alt yapı takımları 2014 sezonu yaz antrenmanlarına 30 Haziran’da başlayıp 25 Temmuz’a kadar aralıksız çalışmaya devam etti. Bayram tatilini aileleriyle beraber geçiren sporcular 11. Ağustos’tan itibaren çalışmalarına tekrar başladı ve antrenmanlar yoğun bir tempo ile devam ediyor. Yaz antrenmanlarında takımlar basketbol ve yoğun bir kondisyon programından geçiyor.’’ diye konuştu.
Altyapı takımlarının yanısıra Banvit’in “pilot” takımı olan Bandırma Kırmızı’nın da bu yıl TB3L’de mücadele edeceğini anımsatan Çataloluk, “Bolu’da A Takımımızla kampta bulunan oyuncuların dışında eksiği bulunmayan Bandırma Kırmızı, antrenmanlarına Bandırma’da kendi tesislerimizde devam ediyor.’’ dedi.
2004 – 2005 sezonundan beri Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Banvit Basketbol Kulübü altyapısının A Takıma oyuncu çıkarmaya devam ettiğini bildiren Çataloluk, ‘’Şu an halen Banvit forması giyen Şafak Edge dışında Talat Alp Altunbey ve Metehan Akyel de bu sezon A Takım kadromuzda yer alacaklar. Bu arada unutmamak gerekir ki nispeten kısa sayılabilecek tarihimize rağmen Banvit altyapısından yetişip çeşitli takımlarda forma giyen pek çok sporcumuz da bulunmaktadır” diye konuştu.
Bu yıl Avrupa Şampiyonaları’nda şampiyonluk yaşayan Ümit Milli Takım’da, Talat Alp Altunbey, Genç Milli Takım’da ise Metehan Akyel ve Tolga Geçim’in görev yaptığına da dikkati çeken Çataloluk, “ Her geçen sezon çıtayı yükseltmek ve Türk Basketbolu’na A Milli Takım düzeyinde sporcular yetiştirmek istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı